Educatie voor Scholen

Het Grafisch Atelier verzorgt workshops voor schoolklassen van BSO- tot HBO-niveau. Leerlingen maken actief kennis met diverse druktechnieken. Compleet met de geur van inkt en vieze handen en prikkelend voor de creatieve geest van de leerlingen. De workshops kunnen aansluiten bij vakken zoals tekenen, kunst, cultuur en design, maar ook bij biologie en vakoverstijgende projecten. Het Grafisch Atelier kan actief meedenken om de verbinding te leggen tussen het lespakket en de workshop.

Workshops die aansluiten bij het schoolprogramma
Denk bijvoorbeeld aan een schoolproject waarbij leerlingen een logo moeten bedenken, dat ze in het Grafisch Atelier op T-shirts drukken. Vervolgens kunnen ze hun ontwerpen bij het vak Engels presenteren en bij Nederlands schrijven ze een promotietekst. Ook leuk: een workshop natureprint. Daarmee druk je planten af, zoals dat vroeger in de botanica werd gedaan. Dit sluit aan bij biologie, net zoals etsen bij scheikunde kan aansluiten. Er zijn tal van educatieve koppelingen te maken. We stellen een workshop samen die bij het schoolprogramma past.

Meer informatie? Neem contact op met Marie-Louise Wasiela via educatie@gadenbosch.nl

Workshops
- Krassen in Spiegelbeeld- Etsen
- Simpel Sjabloon Drukken
- De magie van zeefdruk
- Plat onder de pers- Natureprint/ Materiaaldruk
- De guts erin -Lino en houtsnede

Onbegrensde mogelijkheden
We krijgen vaak de vraag wat er allemaal mogelijk is. Het antwoord: heel veel! Veel grafiek/drukkunst druk je af op papier. Maar wil je iets anders, dan kun je er ook voor kiezen om te drukken op textiel, zoals linnen tasjes, T-shirts, kussenslopen, etc. Of misschien wil je liever drukken op (rest-) hout zoals MDF of triplex. Het kan allemaal. Heb je iets speciaals in gedachten, neem dan contact op.

Cultuurkaart
Wij accepteren als betaling ook de cultuurkaart (CJP).

 

Animatie: Moniek Dams