Nieuwsoverzicht

Erwin Blok king of the stencil
10 oktober 2019

Binnenlopen bij King of Gestetner

Erwin Blok, oftewel the 'King of Gestetner' geeft vier inloop workshops op 2 en 3 november. In deze workshops ga je aan de slag met de machines van Gestetner die ontworpen zijn in 1881 om tekst en/of tekeningen te vermenigvuldigen met behulp van een moedervel (stencil).

Lees meer
19 september 2019

Grafisch Atelier zet ’t Zand op de Kaart

De Bossche wijk ’t Zand kent een groot aantal culturele en kunstzinnige hotspots waar het bruist van de activiteiten. Een mooie aanleiding om dit gebied aan de rand van de binnenstad op de kaart te zetten. Niet alleen de Verkadefabriek en het Grafisch Atelier Den Bosch zijn hier te vinden, maar ook Willem Twee muziek en beeldende kunst, Koudijs Ateliers, het Werkwarenhuis, Social label, kunstruimte De Melkfabriek en de Skatehal.

Lees meer
open monumentendag
11 september 2019

Bezoek het Grafisch Atelier op Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag kun je een kijkje komen nemen bij het Grafisch Atelier en ook de rest van het pand bezoeken, waarin ook Willem Twee muziek en beeldende kunst onderdak heeft.

Lees meer
Ine Rutgers directeur Grafisch Atelier Den Bosch
3 september 2019

Kennismaken met Ine Rutgers

Sinds begin september is Ine Rutgers de nieuwe directeur van het Grafisch Atelier Den Bosch. Aan de hand van 9 vragen stelt ze zichzelf voor.

Lees meer
15 augustus 2019

Astrid Florentinus maakt vriendenprent

Vrienden zijn heel belangrijk voor het Grafisch Atelier Den Bosch. Ze bieden ons niet alleen financieel maar ook mentaal een grote steun in de rug. Als dank voor deze vriendschap is er het vriendeprentje. Ieder jaar krijgen onze nieuwe en trouwe vrienden deze exclusief voor hen gemaakte prent. Dit jaar maakte illustrator en printmaker Astrid Florentinus de gevoelige prent ‘Staring in the night’.

Lees meer
Goede Doelen Gids Den Bosch
2 juli 2019

Grafisch Atelier in Goede Doelengids

De eerste Goede Doelengids 's-Hertogenbosch is een feit. Burgemeester Jack Mikkers nam gisteren in het stadhuis het eerste exemplaar tijdens een feestelijke bijeenkomst in ontvangst.

Lees meer
Ontwerp voor Stichting 1184
24 juni 2019

Verbondenheid Stichting 1184 verbeeld

Een zeefdruk in fluor en zwart die de verbondenheid weergeeft, die zo kenmerkend is voor Stichting 1184. Peter Korsman van graphic design studio Autograph maakte op uitnodiging van Stichting 1184 een ontwerp voor het gedicht van stadschroniqueur Eric Alink. “Elfhonderdvierentachtig keer mag vreugdevuur ontbranden, want jij maakt grote daadkracht los, veraangenaamt ’s-Hertogenbosch – stad van verbonden handen.” Zo eindigt het krachtige gedicht.

Lees meer
19 juni 2019

Een tas vol kunst

De grote vakantie kan soms lang duren voor kinderen van de basisschool. Niet alle kinderen kunnen op vakantie. En als je wel weggaat, is dat misschien net niet tegelijk met je klasgenoten en blijft er veel tijd over om je te vervelen. Om kinderen in de zomerperiode creatief te prikkelen, komt Babel met iets nieuws: Tasje Kunst. Dit doen ze in samenwerking met andere Bossche culturele instellingen, zoals het Grafisch Atelier.

 

Lees meer
6 maart 2019

Boschprent als cadeau

Wist je al dat het Grafisch Atelier een prachtige collectie aan prenten verkoopt? Kunst in oplage én unieke werken. Regelmatig komen er particulieren en bedrijven langs voor bijvoorbeeld een cadeau of relatiegeschenk. De Boschprent van Theo Barten is zo'n prent die hier uitermate geschikt voor is.

Lees meer
29 januari 2019

Nieuw! Risoprinter in het atelier

We hebben een nieuwe aanwinst in het Grafisch Atelier: een Riso-apparaat. Een duurzame printer, waarmee je zeefdrukken met een handgemaakte uitstraling, in oplage kunt maken. Met deze aanschaf bieden we als enige werkplaats in Brabant een openbaar toegankelijke Risoprinter.

 

Lees meer