Groepsuitje

Groepsuitje bij het Grafisch Atelier
Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje? Denk eens aan een workshop bij het Grafisch Atelier. Een werkplaats waar je met een groep actief aan de slag kunt met diverse druktechnieken.

Van zeefdrukken op linnen tasjes tot het drukken van je eigen postkaarten of natureprinting met planten. Ook eigen inkt maken, samen een boekje maken of een ets afdrukken met de pers behoort tot de mogelijkheden. Er is dus van alles mogelijk! Als je zelf ideeën hebt, dan spelen we daarop in.

 

Combineren met een lekkere lunch of expo
 Kom je  naar het Grafisch Atelier, dan kun je de activiteit combineren met een lunch of koffie en thee in de Hangop, het gezellige café in de Willem Twee Fabriek waarin het atelier huist. Bezoek aan een expositie in de Willem Twee is ook mogelijk.

Is het voor jouw clubje prettiger om elders een workshop te volgen, dan kunnen we  ook op locatie iets organiseren.

Je ziet, er is veel mogelijk en in samenspraak met jou maken we graag een programma op maat.

Om je een idee te geven, hieronder een drietal voorbeelden. Voor meer inspiratie kun je ook onze workshops en cursussen  bekijken die we door het jaar heen geven.

 

Optie 1: Kaarten zeefdrukken
Wil je na afloop met je eigen postkaarten naar huis? Dan kunnen we deze zeefdrukken. Er zijn zeven met diverse afbeeldingen waaruit je kunt kiezen. Die kun je combineren en verschillende kleuren geven. Heb je zelf ideeën voor beeld of tekst? Laat het weten, dan zorgen wij ervoor! Na een paar uur werken in de ochtenduren geniet je groep van een lekkere lunch in de Hangop.

Optie 2: Design en druk je eigen linnen tas

Altijd al je eigen design op een tasje willen hebben? In deze workshop ga je eerst aan de slag met papier en schaar om een eenvoudige afbeelding uit te knippen. Het ontwerp bevestig je aan een zeef om na een proefdruk op papier het op je tasje te drukken. Je bent vrij in je ontwerp en kleurenkeuze. Zwart of goud, het kan allemaal. Zo heb je voortaan altijd je linnen tas met je eigen design bij de hand! Na afloop neem je met je groep een kijkje bij de expo in de Willem Twee fabriek.

Optie 3:  Natureprinting - planten afdrukken
In deze workshop ga je aan de slag met planten. Je drukt ze af op mooi geschept papier onder de pers. De afdrukken zijn zo fijntjes dat je elke nerf en stengel ziet. Je bent vrij in je keuze voor soort planten en de kleuren waarmee je werkt. Je leert foefjes om met één plant meerdere afdrukken te maken met verschillend resultaat. Spelenderwijs kom je tot je eigen composities. Je kunt je eigen planten meenemen, maar wij zorgen sowieso voor een voorraadje, zodat iedereen meteen aan de slag kan. Na een paar uurtjes drukken is het tijd voor koffie met gebak in de Hangop!

Meer info of overleggen?
Neem contact op via
educatie@grafischatelier.nl of 073 - 613 42 77.