Ella

Een tentoonstelling met gomdrukken van Margriet Luyten

Periode: 7 mei 2005 t/m 29 mei 2005
Opening: 7 mei 2005 om 16:00
WEGENS GROTE BELANGSTELLING IS DE EXPOSITIE VERLENGD
T/M 5 JUNI.

'Sterven in beeld'.

Van 7 tot en met 29 mei 2005 toont Margriet Luyten in het Grafisch Atelier Den Bosch een keuze uit haar werk van de voorbije drie jaar. In die tijd heeft ze beelden verzameld van de laatste levensfase van haar moeder die op 28-02-2004 stierf, 95 jaar oud.
Op deze expositie laat de kunstenaar foto's zien waar ze gomdrukken van heeft gemaakt. Het maken daarvan is een ingewikkeld, tijdrovend en kwetsbaar proces. Het resultaat is verbluffend gelaagd en fijnzinnig. De gekozen techniek past perfect bij het onderwerp dat teder en diepzinnig in beeld is gebracht.
Ondanks haar grote persoonlijke betrokkenheid weet Margriet Luyten de zeggingskracht van haar werk boven een individueel niveau uit te tillen. Het zijn beelden geworden die verhalen van het heengaan van iedere oude mens. Ze nodigen uit tot stille overweging. De soms vage, soms haarscherpe vormen lijken zich nog maar met moeite los te maken uit het licht. Licht waarin ze straks voorgoed zullen verdwijnen. Een perspectief waarin ruimte is voor hoop. Het werk heeft hiermee ook een religieuze dimensie.
Het hoge kunstzinnige niveau en de diepe menselijkheid maken dat dit werk een brede aandacht verdient. De verstilde sfeer van de expositieruimte van het Grafisch Atelier vormt daarvoor een mooie entourage.
Henk Raadschelders

Bij deze expositie verschijnt een catalogus.

Meer informatie: www.margrietluyten.nl