Aircraft: presentatie Chikako Watanabe in Minitopia

Periode: 14 juli 2021 t/m 31 augustus 2021

De van oorsprong Japanse kunstenaar Chikako Watanabe is de eerste internationale artist-in-residence in het Grafisch Atelier Den Bosch. Dit project ging eind 2020 onder de noemer Aircraft van start.

Chikako werkte meerdere intensieve periodes in het GA. Daar ontdekte ze verschillende grafische technieken. Ondertussen deed ze onderzoek naar de geschiedenis van 's-Hertogenbosch. Haar opdracht: visualiseer nieuwe stedelijke, duurzame verbindingen tussen 's-Hertogenbosch en haar bewoners.

Te zien
Het eindresultaat is in juli en augustus 2021 te zien in Minitopia, de Vaartgraaf, 5216 JH 's-Hertogenbosch. Minitopia, een locatie waar op een oude vuilnisbelt nieuwe duurzame woonvormen zijn ontstaan, was een van de inspiratiebronnen voor Chikako om een gelaagde kaart van de stad te maken.

Op woensdag 25 augustus is de finissage van Aircraft, met muzikale omlijsting en een woordje van de kunstenaar in combinatie met een rondleiding door Minitopia. Meer info volgt!

Gelaagde kaart
Chikako maakte een bijzondere kaart van ‘s-Hertogenbosch, bestaand uit acht delen waarin veranderingen door de jaren heen zichtbaar worden. Ze stelde hem samen met verschillende druktechnieken. Riso vormde daarbij de basis. Bekijk onderstaande video, waar Chikako erover vertelt:

Details werk

  • Donk donk donk...
  • Etching, Lithograph, plant press print, Risograph on paper, wood
  • A.P. 
  • 67 x 124 x 4 cm

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Proeftuin Internationalisering van BrabantStad.