Glashelder

Makers van Willem Twee presenteren hun werk achter glas

Periode: 1 maart 2020 t/m 16 maart 2020
Opening: 30 november 0001

Op dit moment exposeren Roos Terra en Willemijn van Dorp, beide werkplaatsmeesters van het Grafisch Atelier, in de Willem Twee. Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende een maand hun werk achter glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder onder de naam ‘Glashelder’.

Deze duo expositie van Willemijn van Dorp en Roos Terra toont werk van twee kunstenaars, die elk expressie geven aan éénzelfde thema. Zie hoe ze elementen uit de natuur, zoals groei, seizoenen, ritme, beweging en verstilling duiden.

Maar er is ook verschil. Waar je bij Willemijn duidelijk haar motoriek in het schrift terugziet is dat wat Roos – al is al het werk handmatig gemaakt – probeert te vermijden. De innerlijk noodzaak – liefde voor de natuur – is wat de twee kunstenaars verbindt.

Willemijn van Dorp en Roos Terra hebben een atelier in de Willem Twee Fabriek en drukken hun prenten in Grafisch Atelier Den Bosch.

www.roosterra.nl

www.willemijnvandorp.com