Werkplaatsmeesters GA exposeren in Galerie Kempro

Periode: 12 januari 2020 t/m 1 maart 2020
Opening: 12 januari 2020 om 15:00

Een tentoonstelling waarin 11 professionele kunstenaars/vormgevers, allen verbonden aan het Grafisch Atelier Den Bosch, hun werk laten zien. Ieder met een eigen specialisatie, maar samen een team dat laat zien alle grafische technieken in huis te hebben.

In een wereld die steeds verder digitaliseert, biedt het Grafisch Atelier Den Bosch kunstenaars, vormgevers en liefhebbers alle mogelijkheid te experimenteren met verschillende ambachtelijke grafische technieken. Door het werken in de goed uitgeruste werkplaats en door de ondersteuning van deskundigen blijft de vakkennis van zeefdruk, hoog- en diepdruk, steendruk, cyanotypie, gomdruk en riso levend. Het resultaat hiervan wordt tentoongesteld bij Galerie Kempro.

Opening
Op zondag 12 januari is om 15.00 uur de opening van de tentoonstelling bij Galerie Kempro. Daarna is de tentoonstelling van het Grafisch Atelier Den Bosch nog tot en met 1 maart te bezichtigen in de galerie. Kijk voor openingstijden en adresgegevens op de website van de galerie.

Deelnemende kunstenaars
Willemijn van Dorp, Addy Graafmans, Lisetteh Huijsman, Maartje van der Kruijs, Henny Schakenraad, Roos Terra, Helma Veugen, Marie-Louise Wasiela, Astrid Florentius, Peter Koene en Sarah Linde van den Dungen.

 

Afbeelding (linksboven): Willemijn van Dorp- Ritme (1) - zeefdruk - oplage 1 - 64 x 54 cm incl.lijst - 2017
Afbeelding (rechtsboven): HennySchakenraad_Oogenportretten van jonge vrouwen 2015

Atelier Galerie Kempro
Atelier Galerie Kempro biedt sinds 1994 plaats aan ruim 20 getalenteerde ambachtsmensen en kunstenaars. De kunstenaars van Atelier Kempro behoren tot de Outsider Art (Art brut)-kunstenaars. Outsider Art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten. Kunstenaars die niet kijken naar wat anderen al hebben gemaakt, geen kunstopleiding volgden en los van traditie of trends werken.
Binnen Galerie Kempro vinden, sinds 2002, wisselende exposities plaats van Outsider Art-kunstenaars en reguliere kunstenaars uit binnen- en buitenland. Alle getoonde werken zijn te koop, maar de galerie is gratis en geheel vrijblijvend te bezoeken.