Foto’s Joep Jacobs

Periode: 13 november 2019 t/m 31 december 2019
Opening: 30 november 0001

Locatie: Grafisch Atelier Den Bosch
Openingstijden: ma t/m vr van 09.00 - 17.00 uur, za van 13.00 - 17.00 uur
Gratis toegankelijk

Fotograaf Joep Jacobs laat een kleine selectie foto’s zien, die hij met Toyobo techniek heeft afgedrukt in het Grafisch Atelier. Hij toont daarbij ook de originele afdruk van de foto’s. Een mooie gelegenheid om je bezoek aan de World Press Photo in de Willem Twee kunstruimte aan te vullen met een bezoekje aan het Grafisch Atelier!

Foto’s met oude look
Joep heeft vorig jaar de Toyobo workshop in het Grafisch Atelier gevolgd en daarna de getoonde serie gemaakt. Eén van de foto’s heeft hij gemaakt met een ouderwetse pinhole (mistleto struik Limburg), zodat deze er uitziet als een beeld van 100 jaar geleden. De foto lijkt met Toyobo nog ouder. Een andere foto, genomen bij de Mont Blanc, heeft hij juist met een technisch geavanceerde camera gemaakt, de Toyobo variant levert een extra rauw beeld op.

Proeven aan Toyobo
De fotograaf vindt Toyobo een mooie techniek, omdat het resultaat meer aan de verbeelding van de kijker overlaat. Zo weet hij er een bepaalde sfeer mee te scheppen. Het is een intensieve techniek waarvoor je de tijd en rust moet nemen.
Wil je zelf ook eens proeven aan de Toyobo techniek? Dat kan tijdens een Toyobo workshop bij het Grafisch Atelier.

Kijk op de website van Joep Jacobs naar zijn andere fraaie foto’s.
Lees over World Press Photo 2019, te zien in de Willem Twee kunstruimte