Nieuwe kunstbeurs Graphic Works

Periode: 7 mei 2019 t/m 26 mei 2019

7 mei 2019 

Zondag 26 mei
11.00 – 17.00 uur
Willem Twee kunstruimte
Gratis toegang!

Het Grafisch Atelier Den Bosch organiseert de eerste officiële Nederlandse beurs voor grafische kunst. Op zondag 26 mei presenteren ruim 30 kunstenaars en vormgevers hun gedrukte kunstwerken aan kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden in het industriële Willem Twee pand in Den Bosch. Van abstract tot figuratief, van ets tot risoprint, van gevestigde kunstenaars tot jonge talenten. Graphic Works toont een dwarsdoorsnede van wat grafische hedendaagse kunst te bieden heeft.

Grafische Kunst leeft
Nederland heeft tientallen kunstbeurzen, maar geen enkele beurs richt zich specifiek op grafische kunst”, laat directeur Kristel van Genugten weten. “Terwijl we vanuit het Grafisch Atelier Den Bosch een toenemende belangstelling voor gedrukte kunst zien. Het vakmanschap om zelf met verschillende druktechnieken werk in oplage te maken, spreekt jong en oud aan. En voor de kunstliefhebber met een smalle beurs is het aantrekkelijk om echte kunst aan de muur te kunnen hangen, voor een betaalbare prijs.”

Grafische kunstenaar krijgt podium
De kunstenaars die op de beurs aanwezig zijn, komen uit heel Nederland. “Voorheen organiseerden we vanuit het Grafisch Atelier Den Bosch ook verkoopmomenten, maar dit waren voornamelijk kunstenaars uit eigen regio”, licht Lisetteh toe. Zij is beeldend kunstenaar en organisator bij het Grafisch Atelier. “We willen Graphic Works de komende jaren laten doorgroeien tot een landelijk bekend podium waar professionele kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen zelf hun werk aan het publiek kunnen tonen. Daarbij geven we nadrukkelijk zowel jonge talenten als gevestigde kunstenaars een plek.”

Benieuwd welke kunstenaars en vormgevers je tegenkomt op Graphic Works? Bekijk hier een impressie van Graphic Works.