Puck Willaarts boekpresentatie

Periode: 6 november 2017 t/m 22 januari 2018

Op 26 november 2017 om 13.00 uur presenteert Puck Willaarts in het Grafisch Atelier haar boek met tekeningen van chimpansees en een interview over haar werk.

Het werk van Puck Willaarts wordt de afgelopen jaren steeds meer gekenmerkt door wat er niet te zien is, en door de stilte en leegte die het oproept. Het verlangen beelden te maken die uit een ‘ervaring van stilte’ oprijzen is al in haar vroegere werk zichtbaar. De tekeningen in dit boek, gemaakt in Burgers’ dierenpark Arnhem gedurende de winters van 1982 en 1983, tonen een verscheidenheid aan beelden van lachende, mokkende en verdrietige apen. Soms lijken ze betrokken op elkaar, dan weer keren ze zich van elkaar af. Maar hoe levendig en expressief deze tekeningen ook zijn, in elk beeld is de stilte (on)nadrukkelijk aanwezig.

Het boek is genaaid en handgebonden, en kost €50,-. In totaal zijn er 50 exemplaren gedrukt. Daarnaast is van een van de tekeningen uit het boek een toyobo gemaakt (een grafische techniek) in een oplage van 10. Deze prent is te koop voor €100,-.

Het is mogelijk om in te schrijven voor het boek en/of de prent. puckwillaarts@hccnet.nl

Tijdens de presentatie is er een kleine expositie van recent grafisch werk van de kunstenaar. De middag duurt tot 18.00 uur en zal worden ingeleid door Han Leeferink.

puckwillaarts.blogspot.nl