Francine Steegs, Coordinator GA, geeft het stokje door.

Periode: 9 december 2015 t/m 1 maart 2016
Na ruim 15 jaar met veel enthousiasme voor het GA gewerkt te hebben, geeft Francine Steegs per 1 maart 2016 het coordinator stokje door aan een opvolger. Francine: Het is tijd voor nieuwe uitdagingen en voor meer ruimte en tijd voor mijn kunstenaarschap.

Het GA bevindt zich na een financieel roerig en onzeker jaar voorlopig weer in rustiger vaarwater.   De werkplaatsvoorzieningen staan er pico bello voor en het GA beschikt over een goed bestuur en een vakkundig en bevlogen team medewerkers en vrijwilligers. Ook de toekenning van de Van Udenhout Chappin Cultuurprijs in 2016 stemt optimistisch.

Francine vindt dit een goed moment voor zowel haarzelf als het GA om het stokje aan iemand anders door te geven. Er is de kans om nieuwe paden te bewandelen en te bouwen aan een nieuwe toekomst voor het GA. Die nieuwe coördinator krijgt ook de uitdaging mee om op langere termijn een financieel gezond GA te realiseren, natuurlijk samen met het bestuur.

In de ruim 15 jaar dat zij coördinator was van het GA heeft ze de organisatie zien groeien en professionaliseren. Dat heeft ook zijn invloed gehad op de omvang van het takenpakket van de coördinator. Om dit op te vangen heeft het bestuur besloten tot twee vacatures: Een voor een opvolging van het algemeen coördinatorschap (16 uur) en een bureaumanager (8 uur).

Francine benadrukt dat ze altijd met heel veel plezier en voldoening heeft gewerkt op het GA en met haar collega’s. De laatste tijd overheerst echter de behoefte aan meer ruimte en tijd voor haar eigen beroepspraktijk als kunstenaar.