Overzicht van de Grafiekkalender 2016

Periode: 21 november 2015 t/m 31 december 2016

Het Grafisch Atelier Den Bosch produceerde in het najaar van 2015 een exclusieve, handgedrukte grafiekkalender. Hiervoor nodigde het GA grafisch kunstenaars uit een ontwerp of proefdruk in te zenden.
Uit het grote aantal inzendingen selecteerde een professionele jury voor elke maand een bijzondere prent én een extra schrikkelprent voor 29 februari 2016.
Deze kalenderprenten werden in de werkplaats van het Grafisch Atelier gedrukt, waarbij uiteenlopende druktechnieken van hoge kwaliteit werden ingezet.

De GA Grafiekkalender bestaat uit 13 handmatig gedrukte prenten, in een beperkte oplage van 25 genummerde en gesigneerde exemplaren, onder andere houtdrukken, lino’s, etsen, zeefdrukken en cyanotypie in een of meerdere kleuren en drukgangen. Elke prent is op een voor die techniek geëigend papier gedrukt. Afmeting: 42x59,4 cm.

De GA Grafiekkalender 2016 is via het Grafisch Atelier te koop voor € 650,-
De kalender wordt losbladig aangeboden en is zo gemaakt dat het calendarium eenvoudig te verwijderen is.
Dit betekent dat u voor € 650,-, een unieke verzameling van dertien hoogkwalitatieve kunstenaarsprenten in huis haalt.
Met de aankoop van deze bijzondere uitgave ondersteunt u tevens het voortbestaan van het GA, een belangrijk productie- en educatiecentrum voor grafische kunstenaars, waar al decennia lang kennis en vaardigheden worden doorgegeven aan jongere generaties.

U kunt de kalender nog bestellen via info@gadenbosch.nl en bent van harte welkom om een kijkje te nemen in  onze werkplaats, waar de kalender ook is te zien.
GA Den Bosch bevindt zich op de eerste verdieping van de Willem II Fabriek, Boschveldweg 471A 5211 VK Den Bosch.