Isidoor W. Wens - Little things

Periode: 6 maart 2003 t/m 23 maart 2003
Opening: 6 maart 2003 om 20:00
Op donderdag 6 maart van 20.00 - 22.00 uur vindt de opening plaats van de expositie "Little things",van Isidoor W. Wens in het Grafisch Atelier Den Bosch.
Hij toont hier kleine werken in een rariteitenkabinet en een kleine
performance
om 20.30 uur.
In deze expositie toont Isidoor W. Wens studies en schetsen, tekeningen, schilderijtjes, beelden en andere kleine dingen uit zijn atelier:
Kleine, betekenisvolle dingen.
Een rariteitenkabinet met gedachteschetsen, onderzoeken en knipsels. De knipsels ontving hij van vrienden en / of collega's.

Moederspronk
Deze installatie vertelt een verhaal over het onderzoek naar de moedervorm: Een studie over hoe deze zich de afgelopen decennia heeft gepresenteerd. Het werk gaat over de vruchtbaarheid van de mens, vooral de visuele verandering, vorming en vervorming van het vrouwelijk lichaam ten gunste van voortplanting [de zwangere vrouw].

Isidoor W. Wens vertelt anekdotes over kleine ervaringen die hij gebruikt in zijn installaties:
"Op weg naar huis van school tekende ik doedeltjes achter op treinkaartjes, schetsjes op zo'n klein treinkaartje. Als grapje krabbel ik achter op een treinkaartje de uitleg aan een dame van wat haar staat te wachten als ze uitstapt in Den Bosch en bij mij blijft voor de nacht. "Dan kun je morgen je reis zuidwaarts voortzetten", zei ik tegen haar."

De tentoonstelling laat verder enkele gedachteschetsen uit een schetsblok zien, met titels als De Hoofdboom, De Kijktak, De Voetboom en De Vingertak.

Ook is er een spoor te zien van het bezoek van een aanstaande moeder, een model dat tijdens de opbouw van het project langskwam. Je voelt hier de sfeer, de stemming van het model ,een aanstaande moeder die twijfelt of ze wel naar de opening zal komen omdat ze bang is onderdeel te worden van een performance.

Isidoor W. Wens:
"Dit zijn kleine dingen.
Dit soort kleine dingen en hun grootte.
Dit soort kleine dingen zijn veelbetekenend voor zelfgroei.
Dit soort kleine dingen zijn een stuk van het verhaal achter mijn werk."