M.M. Broekman - Zon en Zee

Periode: 12 juni 2003 t/m 29 juni 2003
Opening: 12 juni 2003 om 20:00
Donderdag 12 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur vindt de opening plaats van de tentoonstelling Zon en Zee van M.M. Broekman.
Soedanese muzikanten openen de tentoonstelling met Soedanese liederen.

De tentoonstelling is een beeldende samenvatting in schilderijen, foto´s en tekst van het locatiegebonden project vanuit asielcentrum en voormalig vakantieverblijf Zon en Zee in Westende te België, alwaar men ook als sociaal toerist kan verblijven. Afgelopen februari verbleef Broekman een maand in het Belgische asielcentrum aan zee, als schilder op zoek naar een nieuwe maatschappelijke, meer communicatieve context voor het schilderen, in dit geval vermengd met de actualiteit zonder politiek te worden, om vanuit het kijken en laten zien een nieuw inzicht te tonen.

Broekman beschrijft het asielcentrum als een tijdloos niemandsland, een eiland in de tijd, waar verschillende levens samen komen met verschillende culturele achtergronden vanuit een andere plaats en tijd. Men bevindt zich in een onduidelijke wachtende toestand tussen twee werelden in. Voor een maand nam M.M. plaats in deze wachtkamer, plaatste haar dagboek met foto´s op internet (
www.puckworks.nl - volgt de link Zon en Zee) en trachtte middels fotografie en schilderen beelden uit de actualiteit te vangen die nergens anders te vinden zijn.

Tijdens de expositie zal ook een publicatie, gebaseerd op het dagboek, vergezeld van foto´s, gepresenteerd worden waarop ingetekend kan worden.

Het is eventueel mogelijk de expositie op een ander tijdstip te bezichtigen.
Bel 073-6134277