Tentoonstellings Archief

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
6 april 2022 t/m 28 april 2022

Op Glad IJs bij Vicki Brownhuis

April = kunstmaand

De hele maand april staat bij het Vicki Brownhuis in het teken van kunst. Aanleiding voor de kunstmaand is het project Op glad IJs. Hiervoor verkenden zeven beeldend kunstenaars het thema verlies. Drie van de kunstenaars, Peim van der Sloot, Marijn Kuijpers en Marieke Peters, kwamen via het Vicki Brownhuis in contact met mensen die te maken hebben met kanker. Tijdens de kunstmaand worden de resultaten van hun verkenning getoond in het Vicki Brownhuis.

Lees meer
2 maart 2022 t/m 3 april 2022

Expositie Op Glad IJS

in de LocHal

Met de reizende expositie Op Glad IJS, die van 2 mrt t/m 3 apr de LocHal aandoet, wil het Grafisch Atelier Den Bosch de maatschappelijke relevantie van kunst tonen als troost- en hoopgevend. Kunst is bij uitstek geschikt om in crisissituaties uitzicht te bieden op een alternatief perspectief.

Lees meer
zeefdruk Peim van der Sloot
19 februari 2022 t/m 19 februari 2022

Eendaagse expo Op glad ijs

te zien bij Bond Precaire Woonvormen

Voor het kunstproject ‘Op glad ijs’ vroeg het Grafisch Atelier Den Bosch zeven beeldend kunstenaars het thema verlies te verkennen. Twee kunstenaars kwamen via de Bond Precaire Woonvormen (BPW) in contact met mensen die te maken hebben met woningnood. Op zaterdag 19 februari wordt hun werk getoond tijdens de open dag van de stichting.

Lees meer
13 augustus 2021 t/m 30 september 2021

Expositie Henny Schakenraad in de Spiegelzaal

GA vriendenprent 2021 e.a. werk

Al een aantal jaren is De Kom het uitgangspunt voor het werk van Henny Schakenraad. De grafisch kunstenaar, die al vele jaren als werkplaatsmeester betrokken is bij het Grafisch Atelier, maakte dit jaar de vriendenprent. Ook hierin komt de vorm van de kom terug. De vriendenprent en ander werk van de kunstenaar is vanaf half augustus te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee Fabriek.

Lees meer
Chikako Minitopia
14 juli 2021 t/m 5 september 2021

Aircraft: presentatie Chikako Watanabe in Minitopia

Op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch verbeelde de van oorsprong Japanse kunstenaar Chikako Watanabe de relatie tussen 's-Hertogenbosch en haar bewoners. Dit resulteerde in een gelaagde kaart van de stad, waarin veranderingen door de jaren heen zichtbaar worden. Deze hele maand is het werk te zien op de plek die de kunstenaar zichtbaar inspireerde: Minitopia.

Lees meer
30 juni 2021 t/m 1 augustus 2021

Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in de Spiegelzaal

Tien kunstenaars met Brabantse roots hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is nu na een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Lees meer
18 juni 2021 t/m 20 juni 2021

Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in Het Noordbrabants Museum

Tien Brabantse kunstenaars hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is van 18 t/m 20 juni te zien in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Daarna zal het geëxposeerd worden in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn vanaf eind deze week te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Lees meer
Adri Frigge
6 oktober 2020 t/m 30 november 2020

Adri Frigge exposeert in Spiegelzaal (verlengd)

Uit de werkplaats

Tot half november zijn de etsen en zeefdrukken van Adri Frigge te zien in (een deel van) de Spiegelzaal in de Willem Twee Fabriek. Adri studeerde aan de Kunstacademie in Rotterdam en woont tegenwoordig in Sint-Oedenrode. Zijn werk is opgenomen in verschillende kunstcollecties en musea als Boymans van Beuningen en het Centraal Museum. Je vindt hem regelmatig in het Grafisch Atelier achter de drukpers.

Lees meer
werk Addy Graafmans
1 september 2020 t/m 4 oktober 2020

Addy Graafmans exposeert in Spiegelzaal

De broodclipsluiting in de hoofdrol

De hele maand september wordt in (een deel van) de Spiegelzaal in de Willem Twee Fabriek het werk van Addy Graafmans geëxposeerd. De werken hebben allemaal een ding gemeen: er is een hoofdrol weggelegd voor de broodclip. Bezoek de expo en ervaar hoe alledaagse voorwerpen kunnen leiden tot een scala aan ideeën en spetterende werken.

Lees meer
8 juni 2020 t/m 2 augustus 2020

Rewrite Your Future

Straatexpo in Den Bosch

De wereld is in een rap tempo veranderd. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit. 1600 posters duiken op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat het ondanks deze lastige tijden niet moeilijk is om positief te blijven. Schoonheid zit immers in een klein hoekje.

Lees meer