Tentoonstellings Archief

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
18 juni 2021 t/m 20 juni 2021

Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in Het Noordbrabants Museum

Tien Brabantse kunstenaars hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is van 18 t/m 20 juni te zien in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Daarna zal het geëxposeerd worden in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn vanaf eind deze week te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Lees meer
Adri Frigge
6 oktober 2020 t/m 30 november 2020

Adri Frigge exposeert in Spiegelzaal (verlengd)

Uit de werkplaats

Tot half november zijn de etsen en zeefdrukken van Adri Frigge te zien in (een deel van) de Spiegelzaal in de Willem Twee Fabriek. Adri studeerde aan de Kunstacademie in Rotterdam en woont tegenwoordig in Sint-Oedenrode. Zijn werk is opgenomen in verschillende kunstcollecties en musea als Boymans van Beuningen en het Centraal Museum. Je vindt hem regelmatig in het Grafisch Atelier achter de drukpers.

Lees meer
werk Addy Graafmans
1 september 2020 t/m 4 oktober 2020

Addy Graafmans exposeert in Spiegelzaal

De broodclipsluiting in de hoofdrol

De hele maand september wordt in (een deel van) de Spiegelzaal in de Willem Twee Fabriek het werk van Addy Graafmans geëxposeerd. De werken hebben allemaal een ding gemeen: er is een hoofdrol weggelegd voor de broodclip. Bezoek de expo en ervaar hoe alledaagse voorwerpen kunnen leiden tot een scala aan ideeën en spetterende werken.

Lees meer
8 juni 2020 t/m 2 augustus 2020

Rewrite Your Future

Straatexpo in Den Bosch

De wereld is in een rap tempo veranderd. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit. 1600 posters duiken op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat het ondanks deze lastige tijden niet moeilijk is om positief te blijven. Schoonheid zit immers in een klein hoekje.

Lees meer
20 maart 2020 t/m 1 juni 2020

#Troostkunst

Nu de meesten van ons allemaal verplicht wat rustiger aandoen is het een goed moment voor een portie Troostkunst! Iets bijzonders, gemaakt in het Grafisch Atelier Den Bosch. Iets om bij stil te staan, je dag op te fleuren en om je over te verwonderen. Kortom drukkunst in alle vormen en maten!

Lees meer
Werk Willemijn van Dorp
1 maart 2020 t/m 16 maart 2020

Glashelder

Makers van Willem Twee presenteren hun werk achter glas

Op dit moment exposeren Roos Terra en Willemijn van Dorp, beide werkplaatsmeesters van het Grafisch Atelier, in de Willem Twee. Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende een maand hun werk achter glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder onder de naam ‘Glashelder’.

Lees meer
1 februari 2020 t/m 23 februari 2020

Expositie: Hey Joe, tell us a story!

Storytelling in de beeldende kunst

Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee kunstruimte presenteren de expositie Hey Joe, tell us a story!, een groepsexpositie rondom storytelling. Storytelling is de hedendaagse manier van verhalen vertellen aan de hand van persoonlijke ervaringen in de dagelijkse praktijk. Daarmee wordt een groter verhaal geïllustreerd.

Lees meer
1 februari 2020 t/m 15 maart 2020

Uit de werkplaats: Zeefdrukken op glas

Marieke Peters en Kim Melody Zoutewelle

Onder de noemer 'Uit de werkplaats' tonen iedere keer twee kunstenaars die regelmatig in het Grafisch Atelier werken hun resultaten in een kleine expositie. Vanaf 1 februari  zijn dat Marieke Peters en Kim Melody Zoutewelle. Beide experimenteren ze met zeefdrukken op glas. Hun gezamenlijke expositie is te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee.

Lees meer
Willemijn van Dorp- Ritme
12 januari 2020 t/m 1 maart 2020

Werkplaatsmeesters GA exposeren in Galerie Kempro

Een tentoonstelling waarin 11 professionele kunstenaars/vormgevers, allen verbonden aan het Grafisch Atelier Den Bosch, hun werk laten zien. Ieder met een eigen specialisatie, maar samen een team dat laat zien alle grafische technieken in huis te hebben.

Lees meer
16 november 2019 t/m 31 januari 2020

Expositie Peter Koene

Tekeningen, linosnedes en schilderijen

Peter Koene maakt dit jaar de GA Jaaprent, die op 16 november wordt gepresenteerd. Dan opent ook een kleine overzichtsexpositie met tekeningen, linosnedes en schilderijen van Peter Koene in de Spiegelzaal van de Willem Twee kunstruimte.

Lees meer