Masterclass Kleur in Riso door Knust Press

Docent: Joyce Guley en Jan Dirk de Wilde van Knust Press
24 oktober 11.00-17.00
Kosten: € 50,00 Maximaal 8 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)

Deze masterclass van Knust Press is geschikt voor gevorderde  gebruikers die meer uit de riso willen halen.

 De Risoprinter is een moderne stencilmachine, waarvan de techniek verwant is aan de zeefdruktechniek.

 

 

Knust

Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere inkt op rijstbasis, die wel wat weg heeft van olieverf. De inkt is niet drogend, en wordt alleen door de absorptie van het papier min of meer droog.Hoe ruwer het papier, hoe meer absorptie, en hoe meer pigment, hoe dieper de kleur.

De mannen en vrouwen van Knust hebben 35 jaar ervaring in het risodrukken en kunnen als geen andere begeleiden naar een optimaal resultaat. Onderdeel van de charme van riso is ook het omarmen van kleine imperfecties  zoals de kleine verschuivingen die tijdens het maakproces optreden, een kenmerk van de riso.

In deze masterclass kijken we vooral naar de technische achtergrond om te komen tot een diepe heldere risoprent. Het resultaat is een prent waarin de heldere kleuren prachtig tot zijn recht komen en een knowhow zodat je in de toekomst nog meer uit deze techniek kan halen.

 

Risodrums

Over Knust:

Knust heeft de wortels in de krakersbeweging en heeft in 35 jaar enorm veel ervaring opgebouwd in de stencil en risodruk.Hun basis staat in Nijmegen in het iniatief Extrapool, het Nijmeegse podium voor performance en geluidskunst dat is voortgekomen uit Knust. Hier wordt dagelijks een brede en kleurrijke variatie en drukwerk gemaakt.Onlangs was een overzicht van hen te zien 'Gekust door Knust.Ook  maken ze een variatie aan specialistisch drukwerk waarmee ze regelmatig in het buitenland te vinden  zijn.Werk van hen is o.a. te vinden in de collecties van Victoria & Albert in Londen en het Museum of Modern Art in New York.

Meer Knust:http://extrapool.nl/agenda-events/gekust-door-knust-35-jaar-stencilkunst/https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/knust/en/

 

Knust Press op de thuisbasis

Parariso
Deze masterclass is onderdeel van Parariso. Van 5 oktober t/m 10 november zet het Grafisch Atelier Den Bosch met dit event de Risografie in de spotlights. Samen met kunstliefhebbers en kunstmakers onderzoeken, tonen en vieren we de wondere technieken van de Risoprinter. Wees erbij!
Bekijk het hele programma van Parariso

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie