Cyanotype

Docent: Rens Horn
12 oktober 13.30-16.00 (middag)
Kosten: € 75,00 inclusief BTW en materiaal (inclusief BTW en materiaal)

Er zijn op dezelfde dag  twee cursussen cyanotype ingepland. (De ochtend van 10.00-12.30 is vol)

Er is alleen nog plek in de middag  Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.

In 1842 ontdekte de Engelse fotopionier Sir John Herschel een oplossing van twee ijzerzouten die na droging lichtgevoelig is. Door belichting vormen deze twee ijzerzouten een onoplosbare ijzerverbinding met een kenmerkende blauwe kleur: de cyanotype.

Tijdens de workshop cyanotype leer je je eigen lichtgevoelige papier te maken en daarop vervolgens met behulp van de zon of een andere UV-lichtbron je eigen foto af te drukken. In een demonstratie van ongeveer een half uur wordt het hele proces stap voor stap doorlopen en wanneer elke stap voor iedereen duidelijk is ga je zelf aan de slag. De chemie wordt aangemaakt en op mooi aquarelpapier aangebracht waarna het moet drogen. Eén van je eigen, op USB-stick meegenomen digitale bestanden wordt op de laptop voorbereid en als negatief uitgeprint. 

Aan het einde van de workshop heeft iedereen tenminste één geslaagde afdruk van een eigen foto om mee naar huis te nemen. Bovendien is er de mogelijkheid een setje ijzerzouten aan te schaffen zodat je thuis zelf aan de slag kunt met dit prachtige en meest eenvoudige edel procedé.

Rens Horn is fotograaf & autonoom beeldmaker bekend van zijn gepersonaliseerde reisportretten; barietfoto’s die hij tekenend & schrijvend bewerkt. 
http://www.rensomatic.nl/

 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie