Workshops en cursusaanbod

Agenda workshops en cursussen 

===================================
Watervrije Non toxische Lithografie 

10 maart van 09.30-16.00
door Ingrid Menge
 
Nik Semenoff heeft deze techniek uitgewerkt tot een volwaardige druktechniek zonder gebruik van water en als extra bijkomend voordeel; zonder schadelijke zuren. Het materiaal waarop getekend wordt is licht en goedkoop en kan afgedrukt worden onder een etspers.
 
===================================
18 maart van 10.00-13.00
door Hannah de Haan

Kitchen-litho is een nieuwe manier van litho's (vlakdruk) maken: goedkoop, non-toxic, niet moeilijk en vooral heel erg leuk. De keuken-litho is gebaseerd op het principe van de lithografie, een techniek waarbij vet en water elkaar afstoten. Met alledaagse huishoudelijke middelen kan je een kunstwerkje, kaartjes, uitnodigingen, etc maken.
 
===================================
22, 29 maart en 5 april van 10.00-16.00
 
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil leren zeefdrukken. Voor kunstenaars en vormgevers, maar ook voor eenieder die zelfstandig tasjes, posters of ansichtkaarten wil kunnen drukken.
 
===================================
13 mei van 10.00-12.30
door Rens Horn
 
In 1842 ontdekte de Engelse fotopionier Sir John Herschel een oplossing van twee ijzerzouten die na droging lichtgevoelig is. Door belichting vormen deze twee ijzerzouten een onoplosbare ijzerverbinding met een kenmerkende blauwe kleur: de cyanotype.

===================================
27 mei van 09.00-16.30
door Truzanne Lousberg
 
Het boekbinden is een prachtige maar al bijna vergeten techniek. In deze workshop leert u zelf boeken te binden, katernen te maken, de looprichting van het papier te herkennen en prachtige omslagen te maken. Aan het einde van de workshop gaat u naar huis met een prachtig boekje met harde kaft.
 
===================================
 
Aankomende workshops; 

• Materiaaldruk - Roos Terra
• Basiscursus Etsen - Peter Koene
• Zeefdruk op keramiek - Ingrid Wens
• Experimental Textile Design
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.