Workshops en cursusaanbod

Plukken & Bedrukken

Docent: Roos Terra en Geertje Jansen
21 juli 2018, 10.00 – 13.00

 Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je op pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden ook planten geplukt.
 
Hiermee ga je met kunstenaar Roos Terra bedrukken, namelijk nature prints maken. Nature printing is een grafische techniek waarbij planten als stempel worden gebruikt. 
 
 =================================== 

Cursus Toyobo ( 2 dagen)

8 september van 14.00-17.00 en 15 september  2018 van 10.00-17.00 uur
Door: Lisetteh Huijsmans

Voor deze workshop zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij.

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan uit de wens om grafiek te vervaardigen zonder het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht, ontwikkeld en gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars.

 =================================== 

Eetbare inkt -Inkt en verf maken  uit planten en levensmiddelen

Maandag 10 september – 13.00- 15.00
Door: Chika Ito


Deze workshop is bedoeld  voor alle kunstenaars en vormgevers die interesse hebben om zelf hun inkt te maken van planten en levensmiddelen, non-toxisch!
De basisprincipes van inkt maken komen aan bod en daarnaast  krijg je veel informatie, bijvoorbeeld over het koken van de planten.
Deelnemers maken een aantal inkten, met  thee, bietensap, kurkuma en andere planten. Deze inkt kun je vervolgens gebruiken om mee te schilderen, tekenen, verven of te monoprinten.

 

=================================== 

 Masterclass Schilderend Zeefdrukken-   VOL-geen inschrijving meer mogelijk

zaterdag  22 en 29 september, en zondag  7, 14 en 21 oktober, steeds van 10.00-14.00 uur.
Door: John Dohmen

 Deze intensieve cursus is een persoonlijk onderzoek, een reis  waarbij al doende een werk ontstaat, zonder dat hier per se een vooropgezet plan voor is.

Onder de bezielende leiding van meesterdrukker John Dohmen ga je aan de slag met een schilderachtige en collageachtige techniek, waardoor er een meerlagig werk ontstaat, met meer diepte. Je leert kijken wat het werk nodig heeft en dit leid tot zeer persoonlijke en verschillende resultaten.

=================================== 

Cursus Keramiek en Zeefdruk (anderhalve dag)

5 oktober 10.00-16.00 en 6 oktober 12.00-16.00 uur
Door: Manita Kieft en Maartje van der  Kruijs

 Altijd al eens willen drukken op keramiek? Bezig met keramiek, maar wil je je werk net een extra dimensie geven? Of juist een drukker die een  andere vorm van zeefdrukken wil uitproberen? Dan is deze cursus wat voor jou!

In deze intensieve cursus, leer je binnen anderhalve dag de basisprincipes voor het vervaardigen van een keramische transfer door middel van zeefdruktechnieken.  

=================================== 

Jan de Bie, de meester aan het woord, workshop Lino

13 oktober 10.00 -17.00 

Door; lezing: Jan de Bie – 10.00-11.00 uur  Docent: Peter Koene – 11.30-16.00 uur 

In het werk van kunstenaar Jan de Bie hebben druktechnieken altijd een prominente plaats ingenomen. Naast etsen heeft Jan de Bie al sinds heel lang zijn hart verpand aan het maken van linodrukken, waarvan er 4 nieuwe prachtig gesneden prenten te zien zullen zijn.

 

In opzet:

-Experimental Textile door Madeleen Dijkman

- Lithografie door Helma Veugen

- Illustratie

 
 
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.